Valsalva manøver

Valsalvas manøver er oppkalt etter Antonio Maria Valsalva. Han var en Italiensk anatom som levde fra 1666 til 1723. Han forsket på øret. Valsalvas manøver ble førstegang publisert i 1704. Valsalva selv beskrev manøveren som et redskap blant annet for å presse puss ut gjennom en perforert trommehinne (Jellinek, 2006).

Valsalvas manøver øker buktrykket og blodtrykket, og dermed også det interspinale og intradiscale trykket (Nachemson et al., 1986). Manøveren brukes innen en rekke medisinske områder, fra undersøkelse av pasienter med øreplager til inkontinens undersøkelse (Jellinek, 2006). Innen muskel og skjelett undersøkelse brukes Valsalvas manøver i undersøkelse av en type cluster hodepine (Ko and Rozen, 2002; McGeeney, 2006) og diagnostisering av radiculopati  (Hoppenfeld, 1976; Wainner and Gill, 2000; Wainner et al., 2003).


Innholdet i Body Examination er forbeholdt medlemmer.

Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til den beste oppdaterte kunnskapen om undersøkelse av bevegelsesapparatet er å registrere deg som betalende medlem! Du vil da også motta et nyhetsbrev med oppdateringer om tester og diagnoser som publiseres og informasjon om det som skjer på Body Examination!